| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
aslim orta halli forum'cu

|
Tarih: Pzr Nis 16, 2006 6:12 pm Mesaj konusu: Kanada da evlenme proseduru |
|
|
Filiz abla ben Kanada da evlenme prosedurunu merak ediyorum?
Nasildir hangi basamaklar izlenir,
Nikah di vb idi var mi boyle seyler?
Erkek arkadasim Kanada li ne oluyor evlenince ben kanada li mi oluyorum?
Oluyorsam pasaport mu veriyorlar hemen?
Burada evlenince Turkiye bu evliligi taniyor mu ? yoksa Turkiye de bir daha mi evlenmek gerek?
Ben kendim calisiyorum/yasiyorum calisma iznim var esimin beni support mu etmesi gerek halen ? Yoksa direk evlenir evlenmez Kanadali mi olmus oluyorum? Yani cifte vatandas.
Bu Konuda deneyimlerini anlatirsan sevinirim.
Ek Bilgi: Ben Toronto da ikamet ediyorum, ve calisiyorum burada International Ogrenci olarak okudum bu sene Master a gecmeyi dusunuyorum. Yani tekrar ogrenci olacagim. Bu durumda evlenme sirasinda muhtemelen international ogrenci statusunde olacagim. |
|
| Başa dön |
|
 |
freeseaagull Kanadainfo Delisi

|
Tarih: Pzr Nis 16, 2006 6:44 pm Mesaj konusu: bende evliyim... |
|
|
kanadali birisiyle evlenince statunun degismesi lazim...bunun icin gocmenlik moduna geciyorsun...esinin sana sponsor olmasi lazim senin gocmen olman icin....ve direkmen kanada vatandasi olmassin....esinle minumum 3 yil evli kalmak zorundasin kanadada.....sonra kanada vatandasligi sinavlarina basvurabilirsin...sevgiyle...saygiyla... _________________

Home isn't about where you live but where you belong. |
|
| Başa dön |
|
 |
filiz abla Yeni eleman

|
Tarih: Sal Nis 18, 2006 1:27 pm Mesaj konusu: kanada da evlilik |
|
|
evlilik
Ilk olarak Kanada daki herhangi bir City Hall’a gidip nikah tarihi almaniz gerekecek.Yaklasik $100 lik bir kayit ucreti var.Size nikah memurlarinin listesi verecekler.Listedeki memurlara telefon ederek evlenmek istediginiz gunde musait olup olmadiklarini ve ucretlerini sorabilirsiniz.Yaklasik $100-$150 civarinda.Nikah memuruyla randevulastiktan sonra,nikah gununde iki sahit getirmeniz gerekecektir.Basvurunuzda sizden nikah resimlerini istiyorlar o yuzden fotograf makinasi goturmenzi oneririm.
Sponsorluk basvurusu yaptiginizda permanent residence basvurusunu da yapmis olacaksiniz.Siz ne kadar Kanada’da kendi kendinizi gecindirebilecegini kanitlayabilir durumda olsaniz bile,esinizin size 3 yil sponsor olmasi gerekecektir.
Basvuru icin gereken evraklardan biri Sabika kaydi.Sabika kaydini almak icin Ottawa’da bulunan Turk Konsoloslugu ile irtibata gecmeniz gerekecektir.www.turkishembassy.com dan da ulasabilirsiniz.Sabika kaydinizin gelmesi yaklasik bir iki ayi bulabiliyor.Bu yuzden size biran once sabika kaydiniz icin basvurmanizi oneririm.
Siz veya esiniz Kanada disinda herhangi bir ulkede 6 aydan fazla ikamet etmisse o ulkedeki makamlardan size ya da esinize ait sabika kaydini almaniz gerekecektir.Basvurunuzda gondereceginiz belgelerden sadece sabika kayitlarinin aslini gondermeniz istenecektir.
Medical Report konusunda da bazi noktalara deginmek istiyorum.Doktora gittiginiz de basvurunuzu Kanada icinde yaptiginizi belirtin.(Farkli basvurular icin farkli uygulamalar var.)Doktor sonuclari sizin yerinize Gocmenlik burosuna gonderecek siz snuclari gormeyeceksiniz.Sadece aldiginiz makbuzlarin fotokopisini basvurunuza eklemeniz yeterli olacak.
Esinizin gelir durumu, vergi kayitlari gibi bazi dokumanlari cikarmak icin zamana ihtiyaciniz olabilir.Size tavsiyem ilk olarak Basvuru Rehberini dikkatle okumaniz ve gereken evraklari temin etmek icin biran once harekete gecmeniz.Gerekli bilgilere ulasmak icin www.gic.gc.ca/english/applications/spouse.html sayfasini ziyaret edebilirsiniz.
Sizden Birth certificate’inizin fotokopisini isteyecekler.Yani nufuz cuzdaninizin, Ingilizce tercume edilmesi gerekiyor.Gocmenlik burosunun verdigi bilgiye gore tanidiginiz bir Turk arkadasinizin nufus cuzdaninizi tercume etmesi ve ayrica Turkiye de bu belgenin birth certificate yerine gectigini aciklamasi gerekiyor.Son olarakta butun durustlugumle bu belgeyi tercume ettim tarzinda bir aciklama yapmasi gerekecek.Altina imza ve ismini yazmasi yeterli olacaktir.
Bu belgeyi nufuz cuzdaninizin aslina ataclayarak gonderebilirsiniz.
Son olarak Kanadali bir ile evlenip hemen Kanadali olmak malesef mumkun degil.Bunun icin bazi asamalardan gececeksiniz.
Gocmenlik burosunun verdigi bilgilere gore sponsorluk basvurusunu yaptiginiz gunden 90 gun icinde size cevap gelecek.Sponsorlugun kabulu halinde calisma izni icin basvurmaniz mumkun.Permanent Residence karti almani yaklasik 15 ay surecek.(Gocmenlik Burosunun verdigi bilgiye gore)Permanent Residence olduktan 3 yil sonra Vatandaslik icin basvurabilirsiniz.Kanada vatandasi olduktan sonra Kanada pasaportu icin basvurabilirsiniz.Pasaportunuzu aldiktan sonra hangi pasaportu kullanacaginiz size kalmis.
Basvuru icin hicbir kimlik belgenizin nufuz cuzdani,pasaport...vb aslini gondermeniz gerekmemektedir.
Sponsor ve permanent residence basvurunuzu yaptiktan sonra permanent residence hakkinizi elde edene kadar yani PR kartinizi alana kadar ulkeyi terk etmemeniz onerilir.Aksi halde basvurunuz iptal edilebilir.
sizi simdiden tebrik eder omur boyu mutluluklar dilerim. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Nis 18, 2006 2:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu detayli yazi icin cok tesekkurler
yalniz anlamadigim bazi noktalar oldu
"Basvurunuzda sizden nikah resimlerini istiyorlar o yuzden fotograf makinasi goturmenzi oneririm."
Hangi basvuru sirasinda yani Ben Kanada dayim evlenecegim kisi de Kanada da halen bir seye basvurmamiz mi gerekiyor?
Ben kendime bakiyorum birinin sponsorluguna girmem mi gerekiyor halen?
Yani esim olacak kisi de yilda 80 bin kazaniyor bende 70 bin civari. Halen sponsora ihtiyacim var mi?
Sabika kaydi kimin icin? Ben Turk vatandasiyim evet ama esim olacak kisi Kanadali halen sabika kaydi gerekli mi?
Medical Doktor Ne icin?
Calisma iznim zaten var calisiyorum. Halen calisma izni icin tekrar basvurmam gerekiyor mu?
Ne kadar dertli bir is mis : )
Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler. |
|
| Başa dön |
|
 |
freeseaagull Kanadainfo Delisi

|
Tarih: Sal Nis 18, 2006 3:44 pm Mesaj konusu: birazcikda benden |
|
|
fotograflar evliliginizin gercekligini kanitlamak icin sponrlukda veriliyor...
esinin kanadadan basvurmasi gerekiyor...
statunun degismesi icin esinin sana sponsor olmasi lazim unutmamak gerek ki gocmen statusune gececeksin...
evet halen ihtiyacin var...
sabika kaydi senin icin...
medical senin gocmen olarak kanadaya girisinle ilgili...onceden sende bir soru olmadigi kontrol edilecek...sonraki bir saglik sorununda bu olayi kanadanin bilmesi gerek...yani kanadaya saglam nail gocmen olarak girdigini kanadanin bilmesi gerek saglik olarak...
bu calisma izni icin degil bu gocmenlik....ve unutmaki diger 3 yil 5 yildan daha iyidir...
bana neden kimse tesekkur etmiyor yaa!!! _________________

Home isn't about where you live but where you belong. |
|
| Başa dön |
|
 |
Dragonfly Yeni eleman
|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 7:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar Filiz Abla...
Ben de Nagehan Hanimin sorusunun cevabini ariyorum. Yaklasik 1 ay once bir Kanada vatandasi ile evlendim ve ne yapmamiz gerektigini bilmiyorum.. Evliligi Turk Buyukelciliginde tescil ettirmesem ne olur??
Tesekkurler.... |
|
| Başa dön |
|
 |
filiz abla Yeni eleman

|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 11:51 am Mesaj konusu: |
|
|
| Dragonfly demiş ki: | Merhabalar Filiz Abla...
Ben de Nagehan Hanimin sorusunun cevabini ariyorum. Yaklasik 1 ay once bir Kanada vatandasi ile evlendim ve ne yapmamiz gerektigini bilmiyorum.. Evliligi Turk Buyukelciliginde tescil ettirmesem ne olur??
Tesekkurler.... |
| Alıntı: |
Hukukcu olmadigim icin size kanunlara dayali olarak cevap veremiyorum ama benim tecrubeme gore ; Eger evliliginizi buyukelcilige kayit ettirmezseniz Turk nufusunda halen bekar olarak gorulursunuz. Evlilik nedeniyle kanada vatandasligi almak isterseniz nufus kayitlarinida bekar goruneceginiz icin isteginizle belgeleriniz arasinda uyumsuzluk nedeniyle islemleriniz gerceklesmez.
kolay gelsin..... |
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Arl 29, 2008 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yeni link bu sanirim: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/spouse.asp
Ve bir sorum daha var.
"Sponsorluk basvurusu yaptiginizda permanent residence basvurusunu da yapmis olacaksiniz.Siz ne kadar Kanada`da kendi kendinizi gecindirebilecegini kanitlayabilir durumda olsaniz bile,esinizin size 3 yil sponsor olmasi gerekecektir. "
Demissiniz. bu durumda belli bir gelir duzeyi limiti var mi ? |
|
| Başa dön |
|
 |
|